Jak ocenić serwis z dużym katalogiem?
Ostatnio przeglądałem różne serwisy z bardzo rozbudowaną zawartością i zacząłem się zastanawiać, czy duża liczba dostępnych pozycji rzeczywiście poprawia wygodę korzystania. Z jednej strony większy wybór może być ciekawy, ale z drugiej łatwo zgubić się w przeładowanym menu. Dla mnie ważniejsze od samej liczby są filtry, wyszukiwarka, logiczne kategorie i szybkość działania strony. Czy korzystaliście z platform, które dobrze radziły sobie z organizacją dużego katalogu?
5 wyświetleń
.png)

Przeglądając
zwróciłem uwagę przede wszystkim na rozmiar katalogu i sposób jego organizacji. Przy tak dużej liczbie dostępnych pozycji istotne są czytelne kategorie, wyszukiwarka oraz filtry, które pomagają szybciej odnaleźć interesującą sekcję. Serwis korzysta z technologii HTML5, dlatego można otworzyć go zarówno na komputerze, jak i na telefonie bez instalowania dodatkowego oprogramowania. W praktyce wygoda korzystania zależy jednak nie tylko od liczby dostępnych opcji, ale również od szybkości ładowania, przejrzystości interfejsu i stabilności działania na różnych urządzeniach.