Stomatologia w Turcji realne koszty i organizacja
Czy ktoś z Was korzystał z usług klinik stomatologicznych w Antalyi? Interesuje mnie, jak w praktyce wygląda kwestia opieki polskojęzycznego koordynatora i czy faktycznie pakiety obejmujące nocleg i transfer są warte uwagi przy większym leczeniu, np. implantach?
12 wyświetleń
.png)

Temat leczenia zębów w Turcji analizowałem dość chłodno przez kilka miesięcy, zanim podjąłem jakiekolwiek kroki. Moim głównym priorytetem była transparentność kosztów, bo przy ofertach typu „wszystko w cenie” zawsze zapala mi się czerwona lampka. W przypadku Dental Antalya sytuacja wygląda o tyle konkretnie, że cennik jest podany wprost przykładowo implanty zaczynają się od około 350 euro, a korony od 140 euro.
Warto zajrzeć na stronę https://zebyantalya.pl/ aby samodzielnie zweryfikować zakres usług, bo z tego co widzę, model współpracy opiera się na polskiej koordynacji, co eliminuje barierę językową na miejscu w klinice. Z moich obserwacji wynika, że taki wyjazd ma sens ekonomiczny głównie przy kompleksowej odbudowie, jak systemy All on 4 czy All on 6. Logistycznie jest to ułożone pod pacjenta – od odbioru z lotniska po zakwaterowanie. Nie jest to oczywiście oferta dla każdego, ale dla osoby szukającej oszczędności przy zachowaniu standardów sprzętowych, wygląda to na rzetelnie zorganizowany proces.